Zupa krem z porów z przepisu Anny Starmach

Witam!

Krem z porów jest świetnym pomysłem na obiad, jeżeli został nam rosół z niedzieli. Ale nie tylko wtedy, jak nie mamy zbyt dużo czasu to danie również się sprawdzi. Wystarczy nam tylko kilka minut. Ponadto jest to danie, które jest bardzo sycące i smaczne. Przepis pochodzi z książki Anny Starmach „Pyszne 25”.

napis

Składniki:

  • 500 ml bulionu
  • 2 pory
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietanki 30%
  • sól, pieprz

+grzanki, pietruszka

zupazboku

Wykonanie:

1.W głębokim garnku roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażamy.

2. Od por odcinamy zieloną część i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do garnka. Dodajemy jeszcze łyżkę masła i podsmażamy około 10 minut.

3. Dodajemy bulion, gotujemy.

4. Blendujemy, dodajemy śmietankę i gotujemy jeszcze chwilkę.

5. Doprawiamy solą i pieprzem.

6. Podajemy z grzankami i pietruszką.

 

A Wy lubicie takie zupy krem?

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s